Mâncare sănătoasă în era vitezei? Vom afla dacă acest lucru este posibil de la cei mai renumiți specialiști în domeniu, la Primul Congres Internaţional Sănătate – Alimentaţie – Bunăstare, desfășurat în perioada 15 – 17 octombrie 2011, la Hotel Aro Palace din Brașov. Cum sănătatea este cel mai valoros activ pentru o bună calitate a vieții, sănătatea bună fiind considerată mijlocitorul cheie pentru cetățeni în ceea ce priveşte contribuția lor pentru societate, dezvoltarea soluțiilor potrivite unei culturi a mâncării sănătoase şi implementarea acestora a devenit o certă prioritate în societatea de astăzi.
Organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” București și Sănătatea Media Group, conferința se va desfăşura sub patronajul Patriarhiei Române, Academiei Române, Ministerului Sănătăţii Publice, Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Ministerul Educaţiei şi Cercetării Tineretului şi Sportului, în colaborare cu Asociaţia Internaţională a Distribuţiei – A.I.D.A. Bruxelles şi EHI Retail Institute.
“Ideea acestui congres a apărut în urmă cu doi ani, când la Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila București am organizat o întâlnire la care au fost invitați să participe factori decizionali din sfera socio-politică a țării, dar și oaspeți din afară. Temele acelei întâlniri au fost axate pe influența alimentației, a mediului înconjurător, a factorilor zilnici de stres asupra sănătății. Participarea de atunci și interesul stârnit de subiectul întâlnirii ne-a încurajat să facem din acest eveniment unul de tradiție pentru viața medicală și economico-socială”, a declarat Prof. univ. dr. Florian Popa, rectorul Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila București. “Să nu uităm că Hipocrate spunea să lăsăm alimentul să ne fie medicament şi medicamentul să fie hrana noastră. Iată un mesaj nepieritor care invită astăzi la multi şi interdisciplinaritate în abordarea responsabilă a confluenței beneficiilor alimentației şi ale sănătății, în beneficiul bunăstării pacientului/clientului”, a conchis Prof. univ.dr. Florian Popa, care este de asemenea și Editor Şef al “Jurnalului de Medicină şi Viață”.
În continuarea celor spuse de rectorul Universității de Medicină București, Lector univ. drd. Simona Maria Vlădica – Director General al Sănătatea Media Group, a declarat că invitația lansată de prestigioasa instituție de învățământ de a sprijini organizarea acestei importante întâlniri nu face decât să încununeze lunga colaborare dintre universitatea bucureșteană și instituția media pe care o reprezintă. “Este o onoare pentru noi să organizăm alături de Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” București un eveniment de o asemenea anvergură care îi are drept invitaţi pe unii dintre cei mai importanţi specialişti internaţionali din domeniu. Activitatea companiei Sănătatea Media Group a venit, încă de la început, în sprijinul sănătăţii, având principii solide în privința promovării alimentaţiei sănătoase și educarea populației în acest sens prin inițierea unor campanii de conștientizare sau prin oferirea de informații medicale prețioase venite direct de la specialiști, prin intermediul portalurilor companiei”.
Întâlnirea se bucură de prezența unor nume sonore precum:
– Prof. Eliot Sorel, GWU School of Medicine & School of Public Health, Founder Conflict Management Section WPA, Washington, DC
– Prof. Dr. Artemis Simopoulos, Department of Psychiatry and Behavioral Sciences, Stanford University School of Medicine
– Prof. Bernd Hallier, Managing Director EHI Retail Istitute, Koln
– Prof. John L. Stanton, Chair, Department of Food Marketing Philadelphia University, SUA)
– Prof. Leon F. Wegnez, Secretary General of AIDA Brussels
În cadrul manifestării se vor dezbate probleme axate pe acţiunea responsabilă a partenerilor din piaţă ce îşi desfăşoară activitatea la graniţa dintre ştiinţele medicală şi economică şi au menirea de a influenţa şi proteja în mod corespunzător cel mai important actor din piaţă: pacientul, respectiv clientul. Din acest motiv, au fost alese teme de înalt interes pentru sesiunile de comunicări ştiinţifice, printre care amintim: “Alimente naturale, alimente ecologice şi alimente bio”; “Moduri de prevenţie a unei alimentaţii deficitare”; “Moduri de promovare a alimentaţiei sănătoase”; “Prevenirea şi tratarea bolilor de nutriţie”; “Schimbări ale comportamentului consumatorului într-o direcţie favorabilă întregii societăţi din perspectiva alimentaţiei”; “Fast food-ul: era vitezei în alimentaţie vs. dezechilibrul nutriţional”.
Evenimentul se adresează atât studenţilor ce pot participa şi cu lucrări ştiinţifice, cât şi specialiştilor ce doresc să afle ultimele noutăţi şi să interacţioneze direct cu experţii.
Înscriere şi termen limită
Titlul şi rezumatul lucrării individuale (8-10 rânduri, maxim 200 de cuvinte) se vor trimite în format electronic la următoarele adrese de e-mail: congres.sanabuna@gmail.com (pentru invitaţii naţionali şi internaţionali) şi congres.sanabuna@yahoo.com (pentru studenţi), până la 7.10.2011.
Confirmarea admiterii lucrării în sesiunile Congresului se va face în decurs de 3 zile lucrătoare de la data limită de trimitere a acestora, pe adresa de e-mail de la care au fost expediate, dacă nu există alte menţiuni în acest sens.
Taxe de participare.
Experţi: 400 RON pentru înscrierea până la data de 1 octombrie 2011 sau 600 RON pentru înscrierea începând cu data 1 octombrie 2011.
Studenţi: 100 RON
Taxele pot fi achitate în contul: Fundaţia Universitară ,,Carol Davila”, cod fiscal 18062790, RO91BRDE445SV76253914450, BRD, Sucursala Dorobanţi, Bucureşti, cu menţiunea pentru SANABUNA.
Taxa de participare include mapa, volumul congresului, coffee break şi cină festivă (15 octombrie).
Termen limită de înscriere pentru asigurarea mapei conferinţei: 10.10.2011
SĂNĂTATEA MEDIA GROUP
Persoană de contact: Georgiana Milescu
E-mail: planificare@sanatateamediagroup.ro
Telefon: 0730600094